sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tampereen keikka: Dynaset & Offroad-ilta




 
Idea keikalle syntyi x-racingin sivulla olleesta puffista BikeWorldin offroad iltaan. Illan ohjelma vaikutti mielenkiintoiselta mutta ei ihan yksinään olisi riittänyt reissun aiheeksi. Aika äkkiä mieleen tuli Ylöjärven Dynaset halli, sehän menisi samalla reissulla. Tuumasta toimeen.
 
Dynasetin hallissa olen käynyt kerran aiemmmin heti hallin avattua. Silloin halli oli ängätty kaikkea niin täyteen, että eka kerrasta tuli toistaiseksi myöskin viimeinen. Riski suhteessa hyötyyn oli aivan suhteeton.
Niinpä tälläkertaa oli tarkoitus katsoa miltä hallin rata näyttää nykyään ja josko hyödyt olisivat nyt riskejä suuremmat. Ensivaikutelma hallia katsoessa oli positiivinen, nyt leveyttä oli riittävästi eikä mitään teräviä kontin kulmia tullut radalle niinkuin viime visiitillä.
Ajaessa kävi selväksi, että nyt radanrakentajalla on ideat kohdillaan. Ajamaan pystyi ihan oikeasti ja ajatus kahdesta eri linjasta ympäri rataa oli oikein toimiva. Noita linjoja on vielä mahdollisuus ajaa ristiin, seurauksena on lukematon mahdollinen tapa ajaa kierros ympäri. On kuin ajaisi ihan täysimittaisella radalla, eikä kyllästymisreaktio iske ihan heti. Kaikenkaikkiaan oikeinkin toimiva rata, vaikea kuvitella, että tuonkokoiseen tilaan saisi paljon parempaa aikaan. Kaikenlisäksi ympäri pääsee varmasti ihan lajia aloittavakin.
Vielä kun satsaisi hiukan ja pehmustaisi kunnolla pylväät ja vähän seiniä, niin riskitaso laskisi varmaan ulkoratojen tasolle.
Ilmanvaihto on varmaan ainoa toimiva vaihtoehto, mikään ilmanvaihtokone ei varmasti yllä avoimien seinien tasolle, ei ainakaan järkevillä kustannuksilla. On vain yksinkertaisesti hyväksyttävä hallin olevan pakkasillakin ulkoilman lämpöinen.
Hallia katsellessa tuli mieleen hallin isännän olevan todennäköisesti maan suurin crossin ja enduron hyväntekijä. Hattua nostan ja kumarran syvään. Meikäläisen laskupäällä kun ei saa ratamaksujen edes kattavan sähkölaskua ja tasausta.
 
Hallivisiitin jälkeen ehtikin sopivasti Tampereen BikeWordin Offroad-iltaan, tiedossa oli opastusta jousituksen säätöön, renkaanvaihtoon ja kuntoiluun, sekä kertomuksia RedBull romaniacsista.
Ilta oli oikein onnistunut, sekä jousitusexpertti että kuntovalmentaja käsittelivät asioita hieman laajemmalla näkökulmalla kuin yleensä. Kumpikin sai ajattelemaan asioita taas hiukan erilailla kuin aiemmin ja ennenkaikkea antoivat aihetta ja ideoita omatoimiseen ongelmanratkaisuun. Renkaanvaihtaja ei paikalle päässyt, mutta haittaa siitä ei ollut, ilta täyttyi aika täydellisesti muutenkin. Tarina Romaniacsin selviytymistaistelusta kruunasi illan. Ehkäpä paras tämäntyyppinen tilaisuus mihin olen osallistunut, aivan varmasti uusinnan arvoinen. Suuret kiitokset Bike&BoatWorldille ja kaikille ihmisille tilaisuuden takana. Kiitos.
 
 
 
 
  
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti