tiistai 3. helmikuuta 2009

Aikamatka




Vuosi 1984 oli viimeinen vuosi jolloin ajoin aktiivisesti crossia. Siitä tuli lähemmäs kahdenkymmenen vuoden tauko jolloin en ollut millään lailla tekemisessä crossin kanssa.


25 vuotta on mennyt aktiiviajoista ja yllättäen arkistojen kätköistä löytyi esite vuoden -84 ajopelistä. Kawasaki KX250-C2. Hienolta toi mun silmään näyttää vieläkin. Oi niitä aikoja :D


Tehoa tommosesta irtos n 37hp takarenkaalta, aikalailla on kehitys kulkenut eteenpäin kun nykyisestä KTM 125 moposta lähtee sama teho:)


Ois tosi jännä päästä koittaan uutta tommosta Kawaa nyt, mikä ois ero vaikka tohon mun piikki Hondaan. Takajousitus ois ehkä se missä oiskin yllättäen ihan pienin ero nykypyörään.


Noi sen ajan pyörät vaan pehmeni yhdessä kaudessa niin ettei niistä tainnu jälkipolville jäädä tähteeks. Tossa munkin pyörässä oli syksyn tullen akseliväli kasvanu kolme senttiä kun runko oli niin notkolla. Piti sitä toki kauden mittaan hitsaillakkin. Etupään putketkin vääntyivät niin paljon, että jos niitä ei kiertänyt joka ajokerran jälkeen puolta kiekkaa, ne katkesivat T-kappaleiden välistä :D


Luojan lykky näistä nykyajan alumiinirungoista jotka näyttävät kestävän muotoaan muuttamatta ikuisuuksiin.

2 kommenttia:

  1. Oli sulla ainakin pyörän väri hyvä sillo 80-luvulla. Silloin ei vaan taidettu monstereista tietää mitään=)hihii.

    VastaaPoista
  2. Sillon keskityttiin vaan siihen olennaiseen, ajamiseen ja ennen kaikkee remontin korjaamiseen. Jos jollain oli Bel-Ray:n tarra pyörässä niin se oli jo aikamoisen ihastelun ja kadehdinnan kohde ;)

    VastaaPoista