sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Päivitystä, huomioita ja nillitystä...

Oiskohan tämä blogin viimeinen päivitys, saas nähdä. Classikit on vieneet ajan ja ajatukset ihan muuhun kuin nykycrossiin.
 Senverran on vielä rajapintaa, että kävin kesällä katsomassa Imatralla crossin SM kisaa. Päätin siinä kisaa katsoessa, että jos touhu ei muutu, niin saa olla viimeinen katsottu crossikisa. Oli senverran pitkäveteistä touhua.
Mieleen tuli Kustin (Manninen) kommentit paskan kuorruttamisesta. Liput kyllä liehuivat ja setupit oli kuin MM kisassa, itse kisassa vaan ei ollut mitään katsottavaa.
Siellä ne kaverit vaan ajelivat pitkiä suoria edestakaisin possujonossa ja pomppivat hiukan välillä. Olihan pitkäpiimäistä touhua. Ihan väkisin piti katsoa yhdet erät kun kerran tuli lippu ostettua.
Mitä noille radoille oikein on tapahtunut kun mutkat tuntuvat häviävän ja tilalle tulee pitkiä suoria joissa on hyppyrintapaisia kasoja. Ihan mitä rataa vaan kun nykyään kunnostetaan tai "nykyaikaistetaan" tapahtuu sama. Onko erisäteiset mutkat nykyään kiellettyjä, vai mistä tämä johtuu. Pelottava ajatus on, että porukka vaan haluaa ajaa suoria edestakaisin kun taidot ei muuhun riitä. Siinä ei paljon taidot kehity. Totuus vaan kun on, että kisat vielä nykyäänkin voitetaan mutkissa.
Koko maasta ei taida löytyä enää kuin muutama mutkarata, nekin ovat jossain maaseudulla olevia puoleksi unohdettuja ratoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti