torstai 12. joulukuuta 2013

Huomioita - käsi kipsissä ei kehity

"Kuuluu lajiin" porukka taitaa nyt saada mitä tilasikin: Vakuutusmaksujen moninkertaistumisen.

Maksujen nousemisesta nousee tietysti hetkeksi hirveä älämölö.
 Mekkaloinnin keskellä kenellekkään ei tietenkään johdu mieleen kyseessä olevan selkeä syy - seuraus suhde. Paljon vakavia ja kalliita onnettomuuksia ja pieni joukko vakuutuksen maksajia.
Kun halvaustapauksen hinta on aina miljoonissa niin niitä ei saisi sattua ollenkaan, kuolemista puhumattakaan. Selvää on tietenkin myös omaisten tuska joka ei edes ole rahalla korvattavissa.

   Ainoa konsti saada vakuutushinnat pysymään edes siedettävällä tasolla on parantaa lajin turvallisuutta.
   Ongelmana on, ettei yhtiöille ole osoittaa mitään konkreettista turvallisuuden parantamiseksi. Ei ole työryhmää joka pohtisi turvallisuusasioita. Ei ole mikäänlaista tutkijaryhmää onnettomuuksista. Ei ole asioihin nimettyä henkilöä lajiryhmässä. Ei ole tukihenkilöitä vakavan onnettomuuden jälkeen. Ei turvakoulutusta. Ei kertakaikkiaan minkäänlaista suunnitelmaa turvallisuuden parantamiseksi.

  Luulisi, että kesän tapahtumien jälkeen turvallisuusasiat olisi nostettu kaiken muun edelle. Mutta ei, liiton johdon mielestä "valtakunnassa kaikki hyvin". Ei todellakaan ole!

Nyt on ihan viimeiset hetket unohtaa "kuuluu lajiin" mentaliteetti, kääriä hihat ja tehdä oikeasti töitä asian korjaamiseksi ihan joka tasolla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti