sunnuntai 22. syyskuuta 2013

KTM koeajopäivä Kontiolahdella


Monen vuoden tauon jälkeen tuli ajettua muillakin pyörillä kuin omilla. Sopivasti hollille sattui KTM koeajo Kontiolahden Uuurossa.
  Kiinnostavimmat oli tietenkin piikit EXC ja SX, kakssatanen enska olisi myös kiinnostanut mutta sitä ei tällä kertaa ollut tarjolla.
   Referenssipyöränä oli tietenkin oma rimpula, jännä verrata uusia pyöriä reilut kolmesataaseitkyt tuntia ja seitsämän kesää ajettuun Hondaan jossa männän vaihdostakin oli rapiat nelkyt tuntia.
  Ekana vuorossa oli piikki EXC ja pari kiekkaa enskalenkillä. Jotenkin odotin lähinnä kyytiä taikamatolla ja tasaista vetoa alhaalta asti. Ihan näin se ei kuitenkaan ollut. Hyvähän toi toki oli, mutta mielessä kyllä kävi, että rimpulasta - tai oikeastaan ykkösmoposta saisi samanveroisen pienellä vaivalla. Enskamopoa siis ei tartte ostaa vaan tallissa on jo aihio valmiina. Näin siis harrastekäyttöön, kisahommiinhan sitten ei olisi juuri vaihtoehtoa vaan Kone-Jönnit saisivat uuden asiakkaan.
     Seuraavana oli vuorossa piikin SX ja kuusi kiekkaa crossiradalla. Tähän koeajoon suhtauduin uteliaisuudella. Piikkiluokan kisoissa on tullut seurattua kuinka helpon ja vaivattoman näköisesti poikaset noilla menevät. Oliko kyse pyörän helppoudesta vai nuorista kuskeista.
  Hetken totuttelun jälkeen mieleen tuli, että ei v***u, voiko tää olla näin hyvä. Ihan päällimmäiseksi nousi ajamisen helppous joka johtuikin monesta asiasta, alustasta, ajettavuus on hyvä ja yllätyksetön mutta ehkä tärkein juttu on moottori joka vetää tasaisesti todella isolla alueella ja on todella tehokas. Rimpulaan verrattuna suurin ero tulee varmaankin pidosta, rimpulan vetoalue on tosi kapea ja terävä tuohon verrattuna ja pidon raja on todella terävä mikä tekee mutkien ajosta tosi haasteellista tuohon verrattuna.
  Siinä konejönnien tarjoamia makkaroita syödessä oli hyvä tehdä yhteenvetoa päivän annista, ennakkoasetelmat saivat suihkun kylmää vettä: enskan oletin olevan todella paljon paremman kuin omat mopot, näin ei ollut. Crossin suhteen sitten asia olikin päinvastoin, se olikin paljon rimpulaa parempi.
Poikien helpon näköinen ajo sai selityksen.
    
     Nyt sitten pitäisi päästä kokeilemaan saman verran ajettua SX:ää kuin on oma mopo, että tulos olisi todella vertailukelpoinen ;)  


     Kiitokset KTM Nordicille ja Kone-Jönneille koeajosta :) ..... niin ja niistä ryynäreistä ;)
   
 
  

1 kommentti:

  1. Onneksi siis ostin pojalleni uuden SX:n, enkä etsinyt hänelle vanhaa CR:ää ;)
    Mukavaa tarinaa jälleen, kiitos.
    terv.nuoren piikkipoikasen iskä Kouvolasta

    VastaaPoista