tiistai 16. heinäkuuta 2013

MXGP Hyvinkää - Huomioita



Hyvinkään kisasta jäi muutama asia mieleen.

  - Rataa oli muutettu etenkin hyppyreitten osalta, mennyttä olivat suomihyppyrit, kaikista hypyistä oli loivennettu sekä lähtöjä, että alastuloja. Lisäksi muutama pöytä oli muutettu "ski jumpiksi", siis vauhtihyppyreiksi. Hyppyrit siis hyppäsivät uudelle vuosituhannelle muotoilultaan, viimeinkin.
   Myöskään Suomessa niin suosittuja stadikkaosuuksia ei ollut ensimmäistäkään. Muutama Sipoossa käynyt MM-sarjan kietäjä olikin ihmetellyt hyppyjen määrää Sipoon radalla ja ihmetellyt missä välissä tässä oikein ajetaan...

  - Eleettömyys ja vauhti. Huomiota kiinnitti kärkikuskien eleettömyys ajamisessa, yhtään turhaa liikettä ei tehty. Vauhti oli hurjaa muttei näyttänyt siltä, poissa oli kaikenlaiset vimpskautukset ja reuhautukset.

 - Suomalaiset ajoivat oikein hyvin omalla tasollaan. Oikeastaan on ihan turha verrata kavereita sarjan vakiokiertäjiin, on selvää, että ammattilaiset ajavat ihan eri vauhtia kuin harrastajat joita suomikuskit ovat yhtä lukuunottamatta.

 - Suomen ainut ammattilainen ajoi oikein hyvin, ehkä tukiryhmä oli hehkuttanut etukäteen hiukan epärealistisia tavoitteita joitten lunastamiseen ei ollut todellisia mahdollisuuksia.
  Nyt ollaankin sitten siinä tilanteessa, jossa pitää laittaa tiedotuksessa jalat maahan, muuten selittäminen kyllä karkaa epäuskottavan ja huvittavan puolelle vielä tiedotuksia uskovienkin joukossa.
 Kysymys kuuluu saako tuollaisella ajolla tallipaikkaa ensikaudeksi? Oma mielipide on enemmän kuin epäilevä. Kuskihan ei erotu massasta millään lailla, vaan lähtö ratkaisee sijoituksen aikalailla.
 Vauhtia siis pitäisi saada aavistus lisää, silloin olisi realistiset mahdollisuudet parantaa sijoituksia.
  Vauhti auttaisi myöskin saamaan kunnollisen puomipaikan lähtöön.
    Hyvä aika-ajo -> hyvä puomipaikka karsintaan -> hyvä puomipaikka kisaan -> realistiset mahdollisuudet kärkeen.
    Vauhtia siis lisää.

 - Kisahan oli hyvä katsoa, rata olisi saanut olla pidempi mutta ilmeisesti televisiointi määräsi radan pituuden. Pärjäsi vähemmillä kameroilla. Luigi asialla ;)

 - Entäs ensivuonna? Jotain jäi puuttumaan. Kisa oli kyllä hieno, mutta ehkä tuo Hyvinkää on turhan tuttu paikka meikäläiselle. Se uuden ja ihmeellisen kokeminen jäi puuttumaan. Asiaa ei edes auttanut Monster tytöt jotka kyllä meikäläisen mielestä kuuluvat enemmänkin Reeberbahnille kuin crossikisoihin. Onko laji tai katsojat niin surkeita, että moisiin täytyy turvautua?


  Että tämmöisiä jäi mieleen ;)



 
  
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti