maanantai 1. heinäkuuta 2013

Huomioita reissuilta

  Kirjaanpas minäkin pari satunnaishuomiota road tripeiltä.

1. Radat ja harrastajamäärät:

      Miten näin yksinkertainen asia on niin vaikeaa ymmärtää suurimmalle osalle kerhoja: Kun rata on hyvässä kunnossa,  turvallinen ja ilman mitään ihme kikkailuja harrastajamäärä pienelläkin paikkakunnalla kasvaa koko ajan.
  Esimerkki 1, pikkupaikkakunta jossa kerho sopi paikallisen traktorimiehen kanssa lanauksesta viikoittain, rata on myös ilman ihme kikkailuja jolloin lanaus onnistuu traktorilla. Homma on pyörinyt nyt pari kesää ja joka ainoa viikko radalle ilmestyy uusia harrastajia.
  Esimerkki 2, isompi paikkakuta jossa oikein kehutaan, ettei osaa radasta ole tasattu pariin vuoteen, sensijaan on tehty röykkysuoria ja kamikaze hyppyreitä. Seuraukset näkyvät täälläkin, sarjacrosseissa jossa porukkaa on sadan kilsan säteeltä osallistujia oli seitsemän, mukaanlukien niin isot kuin pikkupyörätkin. Muulloin rata onkin suunnilleen tyhjä.

    Vahva epäilys on, ettei kerhoissa ajatella - suunnittelusta puhumattakaan, miten oikeasti saadaan lajin piiriin uusia ihmisiä. Sensijaan karkoitetaan ne vähätkin uudet kokeilijat pois heikkokuntoisilla ja vaarallisilla radoilla.
 Vaikeaa kuvitella minkään instanssin tukevan suorituspaikkaa (rataa) jossa on vain muutama käyttäjä.


2. Sponsorointi:

  Sponsorointihan on myynninedistämistä jossa tuetaan urheilijaa jonka avulla tuotteitten myynti kasvaa enemmän kuin on urheilijaan sijoitettu rahamäärä. Näin minä olen asian käsittänyt.
 Ilmeisesti olen kuitenkin väärässä, kaikesta päätellen kun kisakuskeille "pitää" antaa tavaraa ihan vaan kun on kisakuski, nimen omaan antaa, ilman minkäänlaista vastapalvelusta. Minusta tässä on kyse enemmänkin lahjoituksesta kuin sponsoroinnista.
  Käsitykseksi on muodostunut, että suurin osa sponssikuskeista on kauppiaille pikku riesa enkä kyllä ihmettele kun kattoo sitä käytöstä joka ei ainakaan ole myynninedistämistä.

Esimerkki 1, "tiimikuski": Harrastelija on huomannut kiinnostavan osan tiimikuskin pyörässä ja rohjennut kysymään mistä tommoisen voi ostaa ja onkohan hinnasta arviota.
  Vastaus: " Emmätiedä kun toi on sponssina saatu ja on siks siinä kun se ei maksa mitään."
No toihan auttoi paljon, niin harrastajaa kuin sponssiakin. Todellista myynninedistämistä...
  Esimerkki 2, Harrastelija huomaa saman osan toisen harrastajan pyörässä ja kysyy saman kysymyksen. Vastaus on hiukan erilainen: " Ernolla on näitä hyllyssä, eikä maksa kun viiskymppiä ja on ihan huippu, käy hakemassa itelleskin." Nonni, saihan sitä oikeetakin tietoa, kauppaan vaan.

   Tässähän siis oli asetelma ihan päälaellaan, myynninedistämistä teki kaveri joka ei varmasti saa muuta korvausta kuin hyvän mielen toisen auttamisesta. Kun taas kaveri jonka tavallaan pitäisi edistää myyntiä melkeinpä haittasi sitä.

  Näitä esimerkkejä kyllä riittäisi ihan loputtomiin, mutta eiköhän tässä pointti tullut esille.

  Ehkäpä joskus lisää huomioita.....

   







  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti