tiistai 6. maaliskuuta 2012

MX125 luokka - 2012 ?


Kuvassa vanha ja uusi kohtaavat, Jukan 2011 SX125 ja Petterin 1998 RM125. Kummallakin ajettiin podiumille kaudella -11. Onnistuisikohan moinen missään muussa luokassa ... ikäeroa mopoilla vaatimattomat 13 vuotta .....
      Ensimmäisenä kautena luokka haki ilmiselvästi paikkaansa, enimmäkseen kuskit olivat ihan nuorukaisia, muutama a-luokan konkari ja joku satunnainen b-mies seassa. Ilmiselvästi harrastekuskit eivät ainakaan vielä luokkaa löytäneet, tai arastelivat jalkoihin jäämistä. Mene ja tiedä.  Luokka kuitenkin olisi ihan täydellinen harrasteluokka.
   Viimekesän kisoja seuranneena voi  sanoa, että luokka on kuitenkin "kiltein" kaikista. Muutama a-kuski totesi aika äkkiä olevansa ihan väärässä seurassa ja kaudella -12 tuskin heitä juuri nähdään. Toivottavasti kuitenkin toi Petterin mopo näyttäytyisi edes jossain kisassa :)
  Kalenterin mukaan aika monta kisapäivää näyttäisi menevän päällekkäin MXJ-luokan kisojen kanssa, siinä onkin nuorukaisille pähkäiltävää kummassa luokassa ajaa... viivalla siis varmaankin on tilaa kaikille halukkaille.
   Perämetsien Penoillekkin siis olisi varma sauma pärrätä pari erää ja saada kukaties joku liigapistekkin!!
 Ei muuta kun vanhat ruoskat tallin nurkista esiin ja kisoihin :D


 Ps. Tuli muuten mieleen, että luokan nuorimmat osallistujat eivät olleet vielä syntyneetkään kun Petteri ajo tolla Suzukillaan suomenmestariksi !! :D

5 kommenttia:

  1. Meidän poika taisi olla porukan nuorin, s. -98 Kawa n:o 288. Moni ihmetteli c/a:n väliin jättämistä, mutta pituutta oli siinä vaihessa 173 cm, nyt jo 178. Tavoitteena oli finaaliin pääsy, ja siinä onnistuttiin Hyvinkäätä lukuuun ottamatta (karsinnassa nurin 2 sijalta viimeisellä kierroksella, maalissa 11,Ensimmäinen karsiutunut)Tällä kaudella ajetaan MXJ sekä MX125, aina kun ovat eri päivinä. Koskaan ei tule rahat riittämään pikkunelarilla ajamiseen, eli piikillä jatketaan.Kevät terveisin Simo.

    VastaaPoista
  2. Hyvä puoli tossa piikkiluokan harrastamisessa on, että samalla mopolla voi ajaa vuosikausia ihan kilpailukykyisesti. Eikä japseilta uusia malleja tule joten nykyiset ei vanhene ollenkaan :)
    Täytyy bongata teitin tiimi enskesänä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita youtubeen hauksi motocross #288, kypäräkamera pätkä Imatran hallista.

      Poista
  3. Hienoo treeniä ensikesäksi. Noin videon perusteella toi Imathan halli näyttää huomattavasti järkevämmälle kuin Ylöjärven tekele, joka minun silmissäni on suorastaan hengenvaarallinen.
    Rataa ei näköjään tommoseen jäähalliinkaan saa mitenkään pitkästi, mutta kyllähän toi ajotuntuman ylläpitämiseen riittää oikeinkin hyvin.
    Mitenkäs tuolla muuten ilmanvaihto nykyään pelaa? Joissain videoissa kun näkyy sakea sininen savu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huonosti, pakko kuitenkin tänään taas sinne suunnata, eilen käytiin Lavangossa räntäsatessa rypemässä. T.Simo

      Poista